دانشمندان علوم اعصاب بر روی مغز و اثر آن بر عملکردهای رفتاری، شناختی و یا چگونگی تفکر انسانها تمرکز دارند.
آنها همچنین به بررسی این موضوع میپردازند که در افراد دارای بیماریهای مغز و اعصاب یا اختلال رشد عصبی (neurodevelopmental) یا مشکلات روانپزشکی چه اتفاقی برای سیستم عصبی میافتد.
یک دانشمند علوم اعصاب (neuroscientist) میتواند تخصصی گسترده از رشتههای گوناگون را داشته باشد، از تخصص در آناتومی اعصاب تا عصب-روانشناسی.
تحقیق در این زمینه میتواند فهم ما از مغز و بدن، چگونگی کارکرد آنها و مشکلات سلامتی که روی آنها تاثیر میگذارد را بالا ببرد.
بیشتر بخوانید: کلیات سیستم عصبی انسان
بررسی اجمالی
دانشمند علوم اعصاب، دانشمندی بین رشتهای است. که به طور نزدیک با رشتههای دیگری مانند: ریاضیات، زبان شناسی، مهندسی، کامپیوتر، شیمی، فلسفه، روانشناسی و پزشکی به تعامل میپردازد.
دانشمندان علوم اعصاب عوامل سلولی، عملکردی، رفتاری، تکاملی، محاسباتی، مولکولی و پزشکی سیستم عصبی را مطالعه میکنند. زمینههای تحقیقاتی گوناگونی وجود دارد که روی جنبههای مختلف تمرکز داشته ولی اغلب با یکدیگر همپوشانی دارند.
محققان ممکن است فعالیت مغز را در افراد مبتلا به برخی بیماریها مانند آلزایمر بررسی کنند. ابزار استفاده شده شامل اسکن MRI و مدلهای سه بعدی محاسباتی هستند.
یافتهها ممکن است منجر به ساخت داروهای جدید شوند. گفتنی است برخی از دانشمندان علوم اعصاب مشغول معالجه بیماران هستند.
چرا علوم اعصاب مهم است؟
علوم اعصاب (neuroscience) اگر نگوییم همه، روی بسیاری از عملکردهای انسانی تاثیر دارد، و به درک بهتر ما از طیف وسیعی از شرایط معمول زندگی بشری کمک میکند. برای مثال:
- سندرم داون
- اختلالات طیف اوتیسم
- بیش فعالی
- اعتیاد
- اسکیزوفرنی
- پارکینسون
- تومورهای مغزی
- صرع
- اثرات سکته مغزی (مثل از دست دادن قدرت تکلم)
- اختلالات سیستم ایمنی (مثل MS)
فهم بیشتر از عوامل عصب شناسی میتواند به توسعهی داروها و دیگر راهکارها به منظور معالجه و پیشگیری از این بیماریها و بسیاری از موارد مربوط به سلامتی کمک کند.
بیشتر بخوانید: مراحل بیماری پارکینسون: نشانهها و علائم
تاریخچه
مصریهای باستان تصور میکردند که جایگاه هوش در قلب است. به دلیل این اعتقاد، درپی فرآیند مومیاییکردن، آنها مغز را از بدن خارج و قلب را در جای خود باقی میگذاشتند. یونانیهای باستان اولین افرادی بودند که به مطالعه مغز پرداختند. آنها سعی کردند نقش مغز و چگونگی کارکرد آن را فهمیده و اختلالات عصبی را توضیح دهند. بر اساس مقالهای در Scientific American، ارسطو، فیلسوف یونانی، نظریهای داشت مبنی بر این که مغز یک مکانیسم خنک کنندهی خون بوده است.
بیشتر بخوانید: آناتومی مغز انسان
- پیرپائول بروکا (Pierre Paul Broca) (1824-1880) ساختارشناس، جراح و فیزیکدان فرانسوی بود. او با بیمارانی کار میکرد که آسیب مغزی داشتند. وی به این نتیجه رسید که نواحی مختلف مغز در عملکردهای خاص درگیر هستند.قسمتی از مغز به نام ناحیهی بروکا مسئول گفتار و عملکردهای دیگر است. آسیب به این ناحیه در خلال سکته مغزی میتواند منجر به آفازی بروکا (Broca’s aphasia) بشود که در این حالت شخص نمیتواند سخن واضح یا منسجمی را تولید کند.
- در قرن نوزدهم، ون هلمونت (von Hemholtz)، پزشک و فیزیکدان آلمانی، سرعت تکانههای الکتریکی تولید شده توسط سلولهای عصبی را اندازه گرفت.
- در سال ۱۸۷۳، گامیلو گلژی (Gamillo Golgi)، پزشک، آسیب شناس و دانشمند ایتالیایی، از نمک کرومات نقره استفاده کرد برای اینکه ببیند عصبها شبیه چه چیزی هستند.
- اوایل قرن بیستم، سانتیاگو رامونی کاحال (Santiago Ramón y Cajal)، آسیبشناس، بافتشناس و دانشمند علوم اعصاب اسپانیایی این تئوری را ارائه داد که عصبها واحدهای سلول عصبی مستقل هستند.
- در سال ۱۹۰۶، گلژی و کاحال به طور مشترک جایزهی نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را به خاطر کارهایشان و طبقهبندی انواع سلولهای عصبی مغز، دریافت کردند.
- از دههی ۱۹۵۰، تحقیق و تمرین در بیماری های اعصاب منجر به برداشتن گام های بزرگ و پیشرفتهایی در معالجهی سکته مغزی، بیماری قلبی-عروقی، MS و دیگر شرایط شدهاند.
پیشرفتهای علمی، دانشمندان علوم اعصاب را به مطالعهی ساختار، عملکردها، رشد و نمو، ناهنجاریهای سیستم عصبی و راههایی که میتوانند منجر به تغییر آن بشوند، قادر ساخته است.
شاخههای اصلی
بعضی از شاخههای اصلی علوم اعصاب میتواند به طور کلی در رشتههای زیر طبقهبندی شود:
- علوم اعصاب عواطف (Affective neuroscience): به تحقیق درباره چگونگی عملکرد اعصاب در ارتباط با هیجانات میپردازد.
- علوم اعصاب رفتاری (Behavioral neuroscience): به مطالعه تاثیر مغز بر رفتار فرد میپردازد.
- علوم اعصاب بالینی (Clinical neuroscience): متخصصان پزشکی مانند متخصصان مغز و اعصاب و روان پزشکان به بررسی اختلالات سیستم عصبی بر مبنای یافته های علوم اعصاب پایه برای پیدا کردن راههایی به منظور درمان و پیشگیری از آنها میپردازند.
- علوم اعصاب شناختی (Cognitive neuroscience): این دسته به بررسی این که مغز چگونه افکار را تشکیل داده و کنترل میکند پرداخته و نگاهی به عوامل عصبی زمینه ساز در این فرآیندها دارد. در خلال تحقیق، دانشمندان فعالیت مغز را هنگام انجام کار توسط افراد، اندازه میگیرند. این شاخه، علوم اعصاب را با علوم شناختی، روانشناسی و روانپزشکی ترکیب میکند.
- علوم اعصاب محاسباتی (Computational neuroscience): دانشمندان سعی میکنند که بفهمند مغزها چگونه محاسبه میکنند. آنها از کامپیوترها برای شبیه سازی و مدل سازی عملکردهای مغز استفاده میکنند و با اعمال تکنیکهای ریاضیات، فیزیک و دیگر رشتههای محاسباتی به مطالعه عملکرد مغز میپردازند.
- علوم اعصاب فرهنگی (Cultural neuroscience): این رشته به تعامل بین عوامل فرهنگی با فرآیندهای عصبی، ژنتیکی و روانشناختی نگاه میکند. این یک رشتهی جدیدی بوده که ممکن است به توضیح تنوع در معیارهای سلامت بین افراد مختلف کمک کند. یافتهها همچنین ممکن است به دانشمندان برای احتراز از دخالت داشتن متغیرهای فرهنگی هنگام طرح آزمایشها کمک کند.
- علوم اعصاب رشد و نمو (Developmental neuroscience): این مورد به چگونگی رشد و تغییر مغز و سیستم عصبی از دورهی جنینی تا بلوغ نگاه میکند. اطلاعات گردآوری شده به دانشمندان کمک میکند تا بیشتر دربارهی چگونگی رشد و نمو سیستمهای عصبی بفهمند. این مورد آنها را به توصیف و فهم طیف وسیعی از اختلالات رشدی قادر میسازد. همچنین نشانه هایی را دربارهی چگونگی و زمان دوباره تولید شدن بافتهای عصبی ارائه میدهند.
- علوم اعصاب سلولی و مولکولی (Molecular and cellular neuroscience): دانشمندانی که به نقش مولکولها، ژنها و پروتئینهای منفرد در عملکرد اعصاب و سیستم عصبی در سطح سلولی و مولکولی توجه میکنند.
- مهندسی عصب (Neuroengineering): این محققین از تکنیکهای مهندسی برای درک بهتر، جایگزینی، تعمیر یا بهبود سیستمهای عصبی استفاده میکنند.
- تصویربرداری عصبی (Neuroimaging): این رشته شاخهای از تصویربرداری پزشکی است که روی مغز تمرکز دارد. تصویربرداری عصبی برای تشخیص بیماری و ارزیابی سلامت مغز استفاده میشود. این رشته میتواند در مطالعه مغز، چگونگی کارکرد آن و چگونگی تاثیرگذاری فعالیتهای مختلف بر مغز مفید باشد.
- عصب-اطلاعات (Neuroinformatics): این رشته همکاری بین دانشمندان کامپیوتر و دانشمندان علوم اعصاب را در بردارد. متخصصان راههای موثر برای جمعآوری، تجزیه و تحلیل، به اشتراک گذاشتن و انتشار دادهها را ایجاد میکنند.
- عصب-زبانشناسی (Neurolinguistics): متخصصان این رشته تحقیق میکنند که مغز چگونه ما را قادر به بدست آوردن، ذخیره کردن، فهمیدن و بیان زبانی میکند. این مورد به گفتاردرمانها کمک میکند که استراتژیهایی را ایجاد کنند برای کمک به بچه هایی که دارای مشکلات گفتاری هستند یا افرادی که آرزو دارند گفتارشان را بعد از مثلا یک سکته مغزی دوباره به دست آورند.
- فیزیولوژی اعصاب (Neurophysiology): این رشته به چگونگی ارتباط مغز و کارکردهایش با قسمتهای مختلف بدن و نقش سیستم عصبی، از سطح زیر سلولی تا کل بدن، نگاه میکند. به دانشمندان کمک میکند که بفهمند افکار انسان چگونه کار میکند و بینشی را در مورد اختلالات مربوط به سیستم عصبی بوجود میآورند.
چگونه یک دانشمند علوم اعصاب شویم؟؟
علوم اعصاب یک رشتهی مهم و جدید با کاربردهایی برای هر جنبه از چگونگی حرکت، تفکر و رفتار انسان است.
در سال ۲۰۰۷، تخمینزده شد که وضعیت عصبی غیرطبیعی در بیش از یک میلیارد نفر از مردم سراسر دنیا وجود دارد.
افرادی که به این حرفه روی میآورند لازم است به علوم و ریاضی علاقهداشته باشند. بیشتر دانشمندان علوم اعصاب قبل از ورود به مقطع دکتری باید دوره لیسانس خود را تکمیل کنند.
آنهایی که مایلاند فعالیت بالینی انجام دهند و بیماران را معالجه کنند باید ابتدا به عنوان پزشک آموزش ببینند و دوره رزیدنتی پزشکی را کامل کنند. آنها همچنین باید در USMLE پذیرفته شوند.
آنها همچنین ممکن است برای یافتن کار مناسب در یک آزمایشگاه دورهی پسادکتری بگذرانند.
بر اساس United States Bureau of Labor Statistics، متوسط حقوق سالانه یک دانشمند پزشکی، از جمله دانشمندان علوم اعصاب، در سال ۲۰۱۶، ۸۰۵۳۰ دلار بوده است. طیف حقوق از حداقل این دانشمندان از ۵۷۰۰۰ دلار تا حداکثر ۱۱۶۸۴۰ دلار در سال بوده است.
از میان شاخههای علوم اعصاب، کدامیک به نظرتان جذابتر است. نظر خود را با دیگر خوانندگان BrainBee.ir درمیان گذارید.
منبع: ?What is neuroscience
سلام
موضوع جالبی بود
آیا این مقاله ترجمه شده؟
آیا نام دانشمند در قرن بیستم کاحال درسته یا کاجال؟
ممنون
مقالات و مطالب علمی سایتتون عالیه من کامل میخونم و برای دخترم که ۷ سالشه بعضی جاهاشو توضیح میدم. ممنونم
سلام خدمت شما ممنون از این همه مطالب آموزنده شما
ببخشید برای تحصیل در دکترای تخصصی علوم اعصاب بالینی، در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت برم بهتر یا علوم شناختی
به نظر شما پذیرش کدومش به نسبت بهتره
و اگه بخوام تو حیطه تشخیص و درمان علوم اعصاب فعالیت کنم میتونم از طریق روانشناسی بالینی امتیاز درمان به عنوان یک متخصص به دست بیارم?
ممنون دارتون میشم اگه جواب بنده بدید
با علوم اعصاب کار درمان نمیتونین انجام بدین به طور مستقل. با رشته های روانشناسی حداقل دو مقطع باید روانشناسی باشه تا بتونین. شاید روانشناسی بالینی بخونین اول برای این هدفی که دارین بهتر باشه.
سلام
ممنون بابت مطلب خوبتون.
میخواستم بدونم برای مقطع لیسانس، رشته ی نوروساینس توی ایران هست؟
از اینکه انقدر مطالب کاملی میذارید ممنونم
چه گرایش هایی از علوم اعصاب در ایران وجود داره؟ در رابطه با بازار کار علوم اعصاب در ایران هم میتونید یه مطلب بذارید؟
آیا پزشک مغز و اعصاب با دانشمند مغز اعصاب فرق دارد
سلام بله لزوما یکی نیستند
سلام. میخواستم بدونم ایا امکانش هست که با مدرک لیسانس دیگه ای ( بجز پزشکی ) بعدا دکترای نوروساینس گرفت؟
بله امکانش هست هم در وزارت علوم و هم در بهداشت
سلام
من متوجه نشدم برای اینکه وارد یکی از گرایشهای این رشته بشیم، تو ایران اول باید چه رشته ای بخونیم؟
همه رشته هایی که در دوره دکترا مورد پذیرش هست
سلام روزتون بخیر من ارشد زیست شناسی جانوری گرایش سلولی تکوین دارم میخواستم بدونم رشته علوم اعصاب را میشه بنظرتون ادامه بدم
سلام بله ئدر مقطع دکترا میتونین
سلام، آیا می شه از رشته ی پرستاری وارد ارشد رشته نوروساینس شد در کشور دیگ؟
سلام
بستگی به دانشگاه داره در اکثر کشورها بیشتر رشته های پایه علوم پزشکی و زیستی رو میپذیرند
سلام.برای ورود به دکترای نوروساینس بهتر است اشد رو بالینی بخوانیم یا علوم شناختی؟
فیزیولوژری بهتره
روانشناسی
مرسی
سلام
من مترجمی زبان انگلیسی خوندم در لیسانس و به رشته های اعصاب خیلی علاقه دارم.
میتونم پزشکی بخونم؟ باید کنکور چی بدم؟ از ارشد میشه وارد شد؟
و رشته ی عصب- زبانشناسی در دانشگاه های ایران تدریس میشه؟؟ و آیا خوبه برای ادامه تحصیل و بازار کار؟
ممنون از توجه شما
بله خوبه. از پزشکی و خیلی رشته های دیگه
سلام..چقدر جالب.. داشتم نظرات رو میخوندم
و شرایط شما کاملا شبیه ب منه! تعجب کردم یکم! :))
منم در حال تحقیق هستم و اینکه بنظر از ارشد روانشناسی بالینی و علوم شناختی هم میشه وارد این رشته شد در مقطع دکترا!
خوشحال میشم اگر مایل بودین، تبادل اطلاعات کنیم در این زمینه 🙂
درود
سلام من لیسانس بیوتکنولوژی دارم.میشه دکتری اعصاب شرکت کنم؟ ایا اعصاب ارشد داره
؟
نه ارشد فیزیو بخون
با سلام ایا امکانش هست دانشجوی مهندسی برق شریف وارد این رشته شود و با دانشجویان پزشکی در این فیلد به تحقیقات بپردازد؟
بله حتما. برای این هدف پیشنهاد میکنیم در دوره اموزش بین رشته ای علوم عصبی نوروسافاری شرکت کنید.
از طریق انسانی و انتخاب روانشناسی و۴ سال عمومی برای ارشد میتونم بورس بشم و اونجا روانشناسی فیزیولوژیک رو بخونم
سلام در خارج از ایران بله
سلام، خسته نباشید.
من چند وقتیه به این رشته علاقه پیدا کردم، لطفا بگید از رشته های دانشگاهی ریاضی مثل کامپیوتر و رباتیک میشه وارد این رشته شد؟ به طور کلی از چه رشته هایی میشه؟
بله می تونین
سلام..چقدر جالب.. داشتم نظرات رو میخوندم
و شرایط شما کاملا شبیه ب منه! تعجب کردم یکم! :))
منم در حال تحقیق هستم و اینکه بنظر از ارشد روانشناسی بالینی و علوم شناختی هم میشه وارد این رشته شد در مقطع دکترا!
خوشحال میشم اگر مایل بودین، تبادل اطلاعات کنیم در این زمینه 🙂
سلام
کارشناسی شما چه رشته ای بوده؟
سلام اگه خواستیم بعدا از لیسانس خارج از کشو ر ادامه تحصیل بدیم چه دانشگاه هایی تو چه شهرایی خوبه ؟؟
رنکینگ دانشگاهها رو ببینین زیر صدها خوبن
با عرض سلام میخواستم بدونم با ارشد ریاضی کدام گرایش ها میتوان در دکتری علوم اعصاب وزارت بهداشت شرکت کرد؟ با تشکر از سایت عالی تون
وزارت بهداشت یه نوروساینس بیشتر نداره
سلام ببخشید من بهداشت عمومی میخونم میخواستم بدونم برای ارشد اگر فیزیولوژی بخونم و دکتری فیزیولوژی برم بهتره یا بعد فیزیو علوم اعصاب؟؟؟
بسته به علاقه تون داره
من مهندسی کامپیوتر نرم افزار خوندم آیا میتونم وارد این رشته بشم؟و کدوم گرایش ؟
بله حتما. حیطه های متعددی مثل محاسباتی؛ پروتز اعصاب، مهندسی عصبی و. …
آیا از دانشگاه های آلمان اطلاعی دارید ؟آیا میتونم از دانشگاههای آلمان پذیرش بگیرم؟
نسبتا راحت تر هست
عذر میخام اما متوجه نشدم دقیقا منظورتون چیه
پرسیده بودین پذبرش از دانشگاههای آلمان میشه گرفت، جواب اون بود
سلام خدمت آقای دکتر صفری،
در رابطه با پژوهش جدیدی که در رابطه با مغز قلب، انجام گرفته و در سایت نوروسافاری هم مطرح شده، چگونه میتوان به منبع دقیق این پژوهش برای ارایه در یک مقاله تحقیقی دست یافت؟در ضمن بنده نیازمند آشنایی و شرکت در دوره های میان رشته ای مرکز شما دارم برای تکمیل یافته هایم در رشته تخصصی ام. با کدام بخش باید تماس بگیرم، سپاسگزار از راهنمایی تان
در مورد دوره ای میل برنین به:
info@neurosafari.com
آگهی دوره رو ببینین: https://t.ly/1BG5A
اطلاعان در مورد مطلبی که فرمودین:
https://www.huffpost.com/entry/heart-wisdom_b_2615857?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAJ05gEatK_AZUgRbPveE2i2wL1gyBDfO3vVAI7Mb_wvw5b6621LrT1JtR6YhR-XStP4pHEMuf73Lduf-BdF-31-6qbCx6oD1N5CNN8KnVmSHaadoFThchQR7NZqaS5WYl1zC0d5_oKqMKzFb_02OOP39zqJr-4e8U8pqDf6Ixzz8
https://www.heartmath.org/research/science-of-the-heart/heart-brain-communication/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4409095/
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.494.6959&rep=rep1&type=pdf
https://royalsocietypublishing.org/doi/full/10.1098/rsta.2015.0181
سلام.خسته نباشید،آیا با ارشد روان پرستاری میشه تو ازمون دکتری علوم اعصاب شرکت کرد؟
در دفترچه چک بفرمایید فکر کنم ار رشته های مورد قبول نبود امسال
با عرض درود و احترام
می خواستم بدانم رشته ی علوم اعصاب بالینی در ایران وجود دارد؟
آیا امکان اینکه این رشته در ایران دانشجو بگیرد وجود دارد؟
امکانش هست بفرمائید در حال حاضر در چه کشور هایی این رشته تدریس می شود ؟
آیا با رشته ی ارشد یا دکتری روان شناسی بالینی می شود در مقطع دکتری یا پسا دکتری علوم اعصاب بالینی تحصیل نمود؟
بله میشه با تحصیل نمود.
ایران نوروساینس وزارت بهداشت در برخی جاها همیته
کانادا، امریکا و برخی کشورهای اروپایی هست
سلام
من مدال المپیاد زیست دانش آموزی دارم و سال دیگ وارد رشته پزشکی میشم و علاقه مند به نوروساین، تحقیق و … هستم می خواستم بدونم چطوری می تونم وارد این حیطه بشم؟
با اساتید دانشگاهی که میرین درس بخونین همکاری کنین
من کارشناسی روانشناسی بالینی هستم …میتونم برای کارشناسی ارشد ، رشته علوم اعصاب بخونم ؟
در ایران نداریم. در خارج کشور هست. به جاش میتونین علوم شناختی بخونین
سلام
میخواستم بدونم از کنکور سراسری چطور به نوروساینس برسم؟؟
از رشته های فیزیوتراپی میشه به رشته ی نوروساینس رفت؟اگه میشه چطور؟
بله فکر کنم از ارشد به دکترا میتونین برین. همچنین از ارشد فیزیولوژی
سلام من دانشجوي كارشناسي روانشناسي هستم
شاخه ارشدم رو چه رشته ايي بايد بخونم تا بتونم براي دكترا نوروساينس بخونم؟؟ با ارشد روانشناسي باليني ميشه دكترا نوروساينس خوند؟؟ در ايران
بله
سلام. من لیسانس مترجمی زبان هست، آیا میشه ارشد علوم شناختی خوندم و برای دکترا هم نوروساینس ؟ یا اصلا با لیسانس زبان نمیشه این رشته رو ادامه داد ؟ ممنون
بله از امسال با ارشد علوم شناختی میشود وارد نوروساینس شد.
سلام ، خیلی ممنون میشم سوال من هم جواب بدین. آیا با ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد میشه دکترا نوروساینس خواند ؟ یا رشته های خاصی میتوانند وارد دکترا نوروساینس بشوند؟ باتشکر از شما
لیست همه ارشدهای مورد قبول را در دفترچه پارسال ببینین لطفا
ببخشید ارشد روانشناسی ام ، با کارشناسی ام غیر مرتبط هست در این صورت نمی توانم برای دکترا علوم اعصاب را انتخاب کنم ؟ با عرض پوزش از دکتر
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی داشته باشین میتونین، مقطع کارشناسی تون مهم نیست.
خیلی واقعا غیر منطقیه که با ارشد پرستاری نمیشه این رشته رو خوند !!! من ارشد پرستاری سالمندی لاین نورولوژی سالمندان از دانشگاه تیپ یک هستم ولی نمیتونم این رشته رو شرکت کنم ! چطور باید پیگیری کرد؟
سلام
من باهاتون موافقم. از طریق هیات بورد علوم اعصاب وزارت بهداشت یا دبیرخانه علوم پایه وزارت بهداشت
سلام
خیلی ممنونم بابت این همه اطلاعات مفیدی که در اختیار دانش آموختگان عزیز میزارید.
ببخشید چندین سوال داشتم خدمت شما
برای ورود به علوم اعصاب بالینی بهتر از روانشناسی بالینی و سلامت بریم یا از علوم شناختی یا اعصاب شناخی?
بعد اگه زحمتی براتون نیست میشه تفاوت رشته نوروسایکولوژی با علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی بگید
ممنون دارتون میشم
سلام ممنون از مطالب مفیدی که در اختیار ما گذاشتیت
ببخشید میشه تفاوت رشته تخصصی نوروسایکولوژی با علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی بگید
و آیا رشته ای به نام نوروسایکولوژی برای تحصیل تو ایران هست?
ممنون دارتون میشم
نه نیست. علوم اعصاب شناختی شاخه ای از علوم اعصاب هست که به شناخت میپردازه. نوروسایکولوژی در واقع روانشناسی با رویکرد علوم عصبی هست.
می تونم با ارشد روانشناسی بالینی برای مقطع دکتری علوم اعصاب شناختی بخونم
بله
سلام من ارشد روانشناسی عمومی خوندم. بنظرتون تو مقطع دکترا رشته علوم اعصاب گرایش مغز و شناخت بهتره یا روانشناسی شناختی؟ من میتونم با دکترای این رشته ها کار درمان انجام بدم؟ رشته کارشناسیم غیرمرتبط با روانشناسیه
برای کتر درمانی ظاهرا باید دو مقطع روانشناسی خونده باشین. با مغز و شناخت نه.
سلام و احترام
مقطع دکتری این رشته امسال در دفترچه دکترا وزارت بهداشت آمده است. و نام رشته های مجاز به شرکت در این آزمون قید شده.
بنده ارشد برق_مخابرات دارم که پایان نامه آن در زمینه تشخیص تومور به روش آنتن های آرایه فازی و امواج اولتراسوند بود. اگر ممکن است خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید که دکترای برق ارزشمندتر هست یا تغییر رشته به دکترای فناوری تصویربرداری پزشکی_عصبی.
و مزایا و معایب این تغییر مسیر چه خواهد بود.
از توجه شما سپاسگزارم
سلام سوال سختی هست با فاکتورهای مختلف به این شکل قابل پاسخگویی نیست.
سلام ممکنه بگید برای دکترا نوروساینس دقیقا کدوم فصول گایتون پزشکی را باید بخونم
همه رو
سلام خسته نباشید ببخشید میشه پس از رشته ی عصب شناسی و در ادامه در رشته ی روانپزشکی تحصیل کرد؟
جدا جدا میشه. مثلا با پزشکی برین روانپزشکی بعد علوم اعصاب یا بالعکس
سلام خسته نباشید. با لیسانس معماری هم میشه وارد این رشته در مقطع ارشد و دکترای پیوسته شد.
در رشته علوم شناختی بله
سلام میخواستم بدونم فرقی نمیکنه برای ورود به دکتری علوم اعصاب مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی از وزارت علوم باشه یا وزارت بهداشت؟
نه
سلام من در رشته ی روانشناسی بالینی کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد دارم میخواستم ببینم میتونم دکترام رو تو این رشته بگیرم؟ واینکه کسی که از پزشکی عمومی میاد تو این رشته و کسی که از رشته ای مثل روانشناسی تو این رشته میاد و هردو فارغ التحصیل میشن در عمل باهم برابرند؟
سلام. بله میتونین. مدرکی یکی هست ولی کاربرد متفاوت. احتمالا شما موفق تر باشین.
I’m excited to uncover this page. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and i also have you saved to fav to look at new information in your site.